Gör din egen Mozarella ost
Mozzarella ost
Gör din egen mozarella från mjölk
Materials
- 1 liter Mjölk
- Vit destillerad vinäger
Instruktioner
- Hur du gör din egen ost
Cafe De Paris
Tareqs Fisksoppa
Tacosås
Källa: Reconnect och Farbror Grön.blog | Farbror Grön |
Grillsås av chili
Ingredienser
Eget recept från minnet
- 4 msk Tacosås stark
- 4 Msk Ketchup (Heinz)
- 2 tsk Tomatpure
- 2 klyftor vitlök
- 1-2 msk rörsocker
- Lite peppar o salt
Orginalrecept som bas för eget recept
- 0,5 dl chili sås
- 0,5 dl ketchup
- 4 msk tomatpure
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk rökt paprikapulver
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 0,5 tsk tabasco
Hallonsnö
Everything but the bagel
Everything but the bagel
Kalorier 20kcal
Ingredienser
- 2 msk Vallmofrö
- 1 msk Vita sesamfrö
- 1 msk Svarta sesmfrö
- 1,5 msk Flingat havssalt
- 1,5 msk Torkade lökflingor
- 1,5 msk Torkad malen vitlök
Instruktioner
- Mät upp rätt kvantiteter
- Blanda försiktigt med en sked
- Nutritions
Anteckning
Here, I have listed 11 ways I love to use this delicious topping to spice up dishes. There are endless ways to use this all-purpose tasty mixture besides these, but give my suggestions a try and you’ll be hooked!
- Sprinkle on Homemade Bagels, of course
- Use as a topping on baked potatoes
- Shake over chicken or fish before baking
- Season your Hard-Boiled or Soft-Boiled Eggs
- Mix into your best-loved Homemade Hummus
- Spice up sliced avocados
- Season veggies before roasting
- Use as a topping on cream cheese for the ultimate bagel
- Flavor your sandwich
- Mix into cottage cheese
- Use in a dip with Baked Pita Chips
Recept med lax och broccoli med kryddning av ”Everything but the bagel”
Leonies gele
Rindsfilet
Rindsfilet
Portioner 4 pers
Equipment
- Garbehälter geloch
- Vakuumierbeutel
Ingredienser
- 800 g Rindsfilet
- 2 EL Olivenöl
- salt
- Peppar
- 1 Zweig Thymian
- 1 Zweig Rosmarin
- 1 st Knoblauchzehe gepresst
Instruktioner
- Rindsfilet parieren, würzen und von allen Seiten scharf anbraten. Thymian, Rosmarin und Knoblauch dazugeben und kurz mitbraten. Rindsfilet auskühlen lassen.
- Rindsfilet mit Thymian, Rosmarin und Knoblauch in einen Vakuumierbeutel geben, vakuumieren, Stufe 3. Beutel in den gelochten Garbehälter legen, in den kalten Garraum schieben. Dämpfen.
- Vacuisine 58°C während 2 Std
- Rindsfilet aus dem Vakuumierbeutel nehmen und servieren.
Anteckning
Tipps
Dazu passen Bramata Polenta und geröstete Karotten.
Källa: V-ZUG AG Schweiz