Senapsdressing

Kajsa Warg i Umeå hade en magisk dressing till sin pizza sallad, till det fick man även bröd. Jag skrev av Kajsa Wargs dressing från ett tidigare inlägg från Umeå . 2dl mild olja 1dl majonnäs 1dl strösocker 1dl stark senap 1 msk vinäger .

Läs mer

Gáhkku

Samerna har i alla tider rört sig över vidsträckta områden. De började tidigt med byteshandel och skaffade sig på så vis tillgång till varor som de inte själva tillverkade. Mjöl är en sådan vara och brödbak har en lång tradition i den samiska matkulturen. Gáhkku, glödkaka kan gräddas på en sten över öppen eld. Brödet […]

Läs mer

Mango lassie

Mango massa är den inre köttiga gula, söta delen av mango. Massa av mango lätt kan utvinnas genom att dra någon variation av mango och sedan krossa den. För att extrahera mango massa, krossa använda händerna eller sätta bitarna i en mixer eller matberedare och mixa till en massa.

Läs mer

Italiensk Pizza

 Källa: NYT Näringsvärde Vetemjöl typ (tipo) ”00” Näringsvärde per 100g: – Energi: 335 kcal 1407 kj – Protein: 10,2g – Kolhydrater: 72g – Socker: 1,64g – Fett: 0,86g

Läs mer

Raclette med kokt potatis

Raclette är en maträtt med ursprung i delar av Schweiz. Den runda Raclette osten är uppvärmd , antingen framför en eld eller med en speciell maskin, och skrapas sedan ned på tallriken.

Termen raclette kommer från det franska ordet racler , som betyder ” att skrapa ”, en hänvisning till det faktum att den smält ost måste skrapas från osmälta delen av osten på plattan .

Läs mer