Italiensk Pizza

 Källa: NYT

Näringsvärde

 • Vetemjöl typ (tipo) ”00”
  Näringsvärde per 100g:
  – Energi: 335 kcal 1407 kj
  – Protein: 10,2g
  – Kolhydrater: 72g
  – Socker: 1,64g
  – Fett: 0,86g
Skriv ut recept
Italensk pizza deg
Ett försök att hitta ett bra recept på riktig italiensk pizzadeg tillagat på samma sätt som en riktig pizzabagare.
Förberedelsetid 3 minutes
Tillagningstid 15 minutes
Passiv tid 3 timmar
Portioner
pizzor
Ingredienser
Förberedelsetid 3 minutes
Tillagningstid 15 minutes
Passiv tid 3 timmar
Portioner
pizzor
Ingredienser
Instruktioner
 1. Det viktigaste när man gör en pizzadeg, säger Heston, är att man använder italiensk Tipo 00-mjöl. Annars blir inte botten tillräckligt frasig. Och ju längre degen står, desto mer smaker hinner utvecklas. Dock kan botten bli lite småsaggig av den överjästa deg. Så för att både få fras och smak så gör man en del av satsen 24 timmar före att sedan göra resten samma dag som den ska bakas.
 2. Mixa degen med händerna så att den precis blandas. Inte mer
 3. Enkel tomatsås för pizza 1 gul lök 2 burkar krossad tomater 3 msk tomatpuré 1 msk basilika 1 msk oregano 1 buljongtärning vegetarisk buljong Bryn löken. Blanda alla ingredienser i stor gryta. Koka ganska länge på svag värme.
Receptanteckningar

Det är superlativ deg : tunn och smidig , anbud och kryddig, med utmärkt smak . Det kräver en blandning av allrengöringsmedel mjöl och finmalda italienska mjöl graderas som " 00 " - finns på många fler marknader än vad man skulle kunna tro , och alltid online . I kombination med salt och en blandning av vatten , olivolja och jäst, stiger den i mjuka kuddar av deg som tar väl till varsam hantering .

Att göra det hemma är en barnlek , speciellt om du följer den europeiska modellen för mätning och använda en köksvåg i stället för koppar och skedar för att mäta ingredienserna . ( För bakning , är vikten en mycket exaktare mått än volym . ) En timmes arbete kan ge tillräckligt med deg för att göra fyra , sex , åtta pizzor nästa dag , eller upp till en vecka senare . Kylskåpet håller grejer bra , insvept i plast . Dess smak förbättras för varje dag .

Hur man gör en Pizza

Titta på Mr Falco uppmuntra en hög av deg för att bli en pizza är fört . Han börjar med fingertopparna , sprider ut degen från mitten , försiktigt , på ett väl mjölat bakbord .

" Det är ett levande ting , " sade han i degen . "Det är ditt barn . Du vill inte att slå upp det . " Han sköt ner försiktigt runt cirkeln omkrets , skapar kanten . Han plockade upp degen och lätt klarat den fram och tillbaka mellan handflatorna , rotera den varje gång , med hjälp av gravitationen för att hjälpa den att sträcka . Toppen förblev toppen. Bottnen förblev botten. Vid ungefär 12 inches i diameter , som kallas Mr Falco den redo att gå . Han gled runt och tillbaka på mjölat bakbord för att se till att det inte fastnar . "Det är certifierad för toppning , " sade han .

Fortsätt att läsa den huvudsakliga storyContinue läsa den huvudsakliga berättelsen
Annons
Topping en pizza är anbudsarbeteockså. Du vill inte överbelasta paj . Om du gör det lämnar den fuktig, oavsett värmen i ugnen . Mr Falco visade en två - ost pizza som riffs på den klassiska romerska pasta skålen Cacio e pepe : mozzarella , Taleggio och en enorm mängd svartpeppar . Han visade upp sin grönt och vitt , vilket är en vanlig mozzarella paj toppad med en sallad .

För en vanlig pizza med tomatsås , ost och några rivna basilikablad , ansökte han bara ett par matskedar sås . ( För äkta Roberta pizza sås , helt enkelt susa ihop några avrunna konserverade tomater med en skvätt olivolja och en nypa salt . ) Han tillämpade detta till mitten av kakan och målade ut till kanterna med baksidan av en sked . Sedan tillade han några bitar av mozzarella , basilika och ett duggregn av olivolja , och gled ett skal under paj att klara det för ugnen .

Dela det här receptet