Everything but the bagel

Everything but the bagel

Måltid Tilltugg
Kök Amerikanskt
Keyword kryddor
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 minute
Total tid 6 minuter
Kalorier 20kcal

Ingredienser

  • 2 msk Vallmofrö
  • 1 msk Vita sesamfrö
  • 1 msk Svarta sesmfrö
  • 1,5 msk Flingat havssalt
  • 1,5 msk Torkade lökflingor
  • 1,5 msk Torkad malen vitlök

Instruktioner

  • Mät upp rätt kvantiteter
  • Blanda försiktigt med en sked
  • Nutritions

Anteckning

Here, I have listed 11 ways I love to use this delicious topping to spice up dishes. There are endless ways to use this all-purpose tasty mixture besides these, but give my suggestions a try and you’ll be hooked!
  1. Sprinkle on Homemade Bagels, of course
  2. Use as a topping on baked potatoes
  3. Shake over chicken or fish before baking
  4. Season your Hard-Boiled or Soft-Boiled EggsOpens in a new tab.
  5. Mix into your best-loved Homemade Hummus
  6. Spice up sliced avocados
  7. Season veggies before roasting
  8. Use as a topping on cream cheese for the ultimate bagel
  9. Flavor your sandwich
  10. Mix into cottage cheese
  11. Use in a dip with Baked Pita Chips

Five-Ingredient Dinner

Recept med lax och broccoli med kryddning av ”Everything but the bagel”

Rindsfilet

Rindsfilet

Måltid Huvudrätt
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 4 pers

Equipment

  • Garbehälter geloch
  • Vakuumierbeutel

Ingredienser

  • 800 g Rindsfilet
  • 2 EL Olivenöl
  • salt
  • Peppar
  • 1 Zweig Thymian
  • 1 Zweig Rosmarin
  • 1 st Knoblauchzehe gepresst

Instruktioner

  • Rindsfilet parieren, würzen und von allen Seiten scharf anbraten. Thymian, Rosmarin und Knoblauch dazugeben und kurz mitbraten. Rindsfilet auskühlen lassen.
  • Rindsfilet mit Thymian, Rosmarin und Knoblauch in einen Vakuumierbeutel geben, vakuumieren, Stufe 3. Beutel in den gelochten Garbehälter legen, in den kalten Garraum schieben. Dämpfen.
  • Vacuisine 58°C während 2 Std
  • Rindsfilet aus dem Vakuumierbeutel nehmen und servieren.

Anteckning

Tipps

Dazu passen Bramata Polenta und geröstete Karotten.
Källa: V-ZUG AG Schweiz

Italiensk pizza

Enkel tomatsås pizza

Ingredienser

  • 1 st gul lök 
  • 2 burkar krossad tomater
  • 3 msk tomatpuré 

Italiensk pizza deg

Ett försök att hitta ett bra recept på riktig italiensk pizzadeg tillagat på samma sätt som en riktig pizzabagare.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 1 day
Total tid 1 day 18 minuter
Kalorier 335kcal

Ingredienser

  • 153 g Mjöl vanligt vetemjöl
  • 153 g Mjöl 00 double zero mjöl
  • 2 g torrJäst 3/4 tsk
  • 2 dl Vatten ljummet
  • 4 g Olivolja extra virgin
  • 8 salt 1 tsk

Instruktioner

  • Det viktigaste när man gör en pizzadeg, säger Heston, är att man använder italiensk Tipo 00-mjöl. Annars blir inte botten tillräckligt frasig. Och ju längre degen står, desto mer smaker hinner utvecklas. Dock kan botten bli lite småsaggig av den överjästa deg. Så för att både få fras och smak så gör man en del av satsen 24 timmar före att sedan göra resten samma dag
  • Mixa degen med händerna så att den precis blandas. Inte mer
  • Enkel tomatsås för pizza
    1 gul lök
    2 burkar krossad tomater
    3 msk tomatpuré
  • Val av mjöl

Video

Anteckning

Pizzakalkylator: Matrecept.se
Det är superlativ deg : tunn och smidig , anbud och kryddig, med utmärkt smak . Det kräver en blandning av allrengöringsmedel mjöl och finmalda italienska mjöl graderas som ” 00 ” – finns på många fler marknader än vad man skulle kunna tro , och alltid online . I kombination med salt och en blandning av vatten , olivolja och jäst, stiger den i mjuka kuddar av deg som tar väl till varsam hantering .
Att göra det hemma är en barnlek , speciellt om du följer den europeiska modellen för mätning och använda en köksvåg i stället för koppar och skedar för att mäta ingredienserna . ( För bakning , är vikten en mycket exaktare mått än volym . ) En timmes arbete kan ge tillräckligt med deg för att göra fyra , sex , åtta pizzor nästa dag , eller upp till en vecka senare . Kylskåpet håller grejer bra , insvept i plast . Dess smak förbättras för varje dag .
Hur man gör en Pizza
Titta på Mr Falco uppmuntra en hög av deg för att bli en pizza är fört . Han börjar med fingertopparna , sprider ut degen från mitten , försiktigt , på ett väl mjölat bakbord .
” Det är ett levande ting , ” sade han i degen . ”Det är ditt barn . Du vill inte att slå upp det . ” Han sköt ner försiktigt runt cirkeln omkrets , skapar kanten . Han plockade upp degen och lätt klarat den fram och tillbaka mellan handflatorna , rotera den varje gång , med hjälp av gravitationen för att hjälpa den att sträcka . Toppen förblev toppen. Bottnen förblev botten. Vid ungefär 12 inches i diameter , som kallas Mr Falco den redo att gå . Han gled runt och tillbaka på mjölat bakbord för att se till att det inte fastnar . ”Det är certifierad för toppning , ” sade han .
Fortsätt att läsa den huvudsakliga storyContinue läsa den huvudsakliga berättelsen
Annons
Topping en pizza är anbudsarbeteockså. Du vill inte överbelasta paj . Om du gör det lämnar den fuktig, oavsett värmen i ugnen . Mr Falco visade en två – ost pizza som riffs på den klassiska romerska pasta skålen Cacio e pepe : mozzarella , Taleggio och en enorm mängd svartpeppar . Han visade upp sin grönt och vitt , vilket är en vanlig mozzarella paj toppad med en sallad .
För en vanlig pizza med tomatsås , ost och några rivna basilikablad , ansökte han bara ett par matskedar sås . ( För äkta Roberta pizza sås , helt enkelt susa ihop några avrunna konserverade tomater med en skvätt olivolja och en nypa salt . ) Han tillämpade detta till mitten av kakan och målade ut till kanterna med baksidan av en sked . Sedan tillade han några bitar av mozzarella , basilika och ett duggregn av olivolja , och gled ett skal under paj att klara det för ugnen .

Vetemjöl typ (tipo) ”00”

Näringsvärde per 100g:
– Energi: 335 kcal 1407 kj
– Protein: 10,2g
– Kolhydrater: 72g
– Socker: 1,64g
 
 
Källa: NYT